marți, 6 iulie 2010

FERICIREA...


In ultimul timp pe toate blogurile pe care (nu) le citesc aceleasi teme se repeta obsesiv - fericirea, iubirea, dorinta. Majoritatea din cei care ne cititi aveti senzatia ca ati gasit fericirea suprema - unii din noi am pierdut'o, ceilalti suntem inca in cautarea ei, multi dintre noi inca ne bucuram de ea. Dar, pentru toti vine momentul in care fericirea nu mai este ceea ce credeam noi ca este. Devine o iluzie din care ne hranim zi de zi, de cele mai multe ori insa ramanem hamesiti. Nu ne referim la fericirea adusa de produse "materiale, palpabile" - aceea este o bucurie de scurta durata - masini, iubiti bogati, bani, excursii scumpe. Nu ne referim la fericirea adusa de un teanc de bani, sau de cea adusa de cumpararea a X pungi de boarfe din mall care vor ajunge oricum intr-un ungher intunecat si nu vor fi purtate niciodata. Din ce in ce mai multi oameni tind spre fericirea adusa de un apus de soare pe o insula exotica - desi la fel de inaltator poate sa fie un rasarit vazut pe plaja din Vama alaturi de persoana potrivita. Ne intereseaza in mod special fericirea neconditionata, iubirea care nu are limite - de card - si cea care ne face sa zambim doar uitandu-ne in ochii persoanei respective. Mai exista asa ceva? Traim in era vitezei, in era in care totul se intampla extrem de repede - s-au vazut, s-au placut, am plecat intr-o vacanta exotica, el are bani, ea are silicoane (in buze, fund, sani - sau pe oriunde va mai excita gandul ca ar putea avea) in scurt timp se pune de o nunta - cadouri scumpe, luna de miere, un copil, doi - peste 3 ani un divort - nu s-au inteles vom auzi cu totii in cor - eu m-as intreba, logic, nu s-au inteles cu privirea la asezarea bibliotecii in camera de zi, au avut divergente privind atractia gravitationala sau unul din ei si-a dat seama ca nu poate trai langa celalalt pentru ca sforaie? Bineinteles ca admitem purtarea unor discutii pre-relatie pe teme precum : astrologia, fizica quantica, geometria in spatiu samd.

FERICIREA nu sta in bani, nu sta in haine, nu sta in masini scumpe, nu sta in excursii exclusiviste, nu sta in achizitionarea unul clasor plin de blonde cu par de plastic si sani asijderea, nu sta in a purta cea mai tare pereche de incaltaminte si nici in a conduce cea mai tare masina. Pentru ca toate acestea le poti pierde intr-o fractiune de secunda.

Fercirea sta in a simti intocmai ritmul unei melodii, in a o trai la maxim de fiecare data cand o asculti, in a privi apusul si rasaritul de parca azi l-ai vedea prima data, in a vedea in ochii persoanei iubite aceleasi sentimente ca si acum 50 de ani, in a tine pe cineva de mana si a nu spune nimic stiind ca orice cuvant in plus ar strica momentul, in a merge descult pe iarba, in a rade cu pofta si din toata inima de fiecare data cand simti ca este momentul, in a nu te ascunde de ceilalti, in ai accepta asa cum sunt, in a privi mereu dincolo de persoana ta. Inseamna altruism, acceptare, impacare.

Cu toate acestea, Limp Me spune:


Pana la urma fericirea are o insemnatate pentru fiecare, daca pentru mine fericirea sta intr-un mall pentru ca iubirea o am deja, poate pentru altii fericirea sta intr-o anumita persoana, poate pentru altcineva fericirea sta intr-un meniu de la Mc asta pentru ca nu vrea sau nu stie cum este fericirea adusa de o anume persoana. Nu cred intr-un anumit tip de fericire, pentru fiecare exista un alt lucru o alta persoana care aduce asta. Poate pentru cineva fericirea sta intr-o pereche de silicoane niste picioare lungi si un cap sec pentru ca de fapt fericirea insemna notorietate si invidia celor din jur si obiectul pasiunii (anume silicoanele si picioarele ) il duc la exaltare, poate pentru "cap sec" fericirea sta in cumparaturile de la Milano si Paris pentru ca acasa nu a avut parte de asa ceva si plangea noaptea de foame si da sa ai cat mai mult insemna siguranta fie ca este vorba de haine fie ca este vorba de bani sau de un frigider plin (o oarecare siguranta). Pana la urma nimeni nu traieste intr-o poveste, iar iubirea aia dintre Fat frumos si Ileana lui o gasim in carte si poate din cand in cand in realitate la cei care au crescut cu povestea si chiar cred in ea, dar care sunt sansele ca doi oameni care au citit aceeasi poveste sa se intalneasca poate ca de 1 la 1000 sau 1 la 10000 asa ca, eu zic ca ne sta mai bine cu realitatea in fata tuturor si ar fi bine sa acceptam lucrurile asa cum sunt, pentru ca fericirea depinde de felul in care ai crescut nevoile pe care le ai sau le-ai avut, atentia de care duci sau nu lipsa .... pana la urma toata viata ta pana la momentul fericirii :)



Din pacate majoritatea o cautam in lucruri materiale, nestiind de fapt ca "fericirea...



...e ceva ce nu se atinge niciodata… dar in cautarea ei, merita sa alergi toata viata."



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu