joi, 29 aprilie 2010

1 MAI MUNCITORESC


Pentru ca suntem niste muncitori in uzine si pentru ca tot restul anului lucram din greu si cu sarg pentru a culege roadele intr-o singura zi a anului, avem dreptul la o zi libera : 1 MAI - numita popular "1 Mai Muncitoresc" - de catre acesti oameni care se trezesc dimineata in forfota orasului si migreaza din blocurile gri catre fabrici si uzine (?!?!) producatoare de bine, salarii si barfe asezonate cu femei siliconate si posturi TV maneliste.
In aceasta mirifica zi tot romanul are liber - mai putin cei care trebuie sa slujeasca patria cu mintea lor stralucita (deci angajatii de la Cora/Carrefour/si alte minti lucioase) - si mai putin anul asta cand ziua mult-asteptata pica intr-o zi de sambata...deja incep sa cred ca este o conspiratie in acest sens si s-au tras sfori tocmai de undeva de sus pentru ca ziua aceasta sa nu cada intr-o vineri sau luni de exemplu - atunci cand tot romanul manelist ar fi putut sa aiba o mini-vacanta de 3 zile in care se putea relaxa in linistea celorlalti manelisti cu mici si bere prin padurile perifierice marilor orase sau cand, tot el, romanul manelist isi putea duce burta umflata de bere la mare. Mare unde, se stie, s-ar fi intalnit cu ceilalti manelisti si ei doritori de niste soare de mai si niste mici la gratar tocmai pe plaja Marii Negre.
In speranta ca am gresit prognoza si toti cei de mai sus vor pleca in bine-cuvantata Bulgarie anul acesta, va uram un 1 Mai Muncit!!

Eu cred totusi ca 1 Mai nu este tocmai 1 Mai manelistic este doar un obicei comunist al romanilor de a sta acasa inca o zi, pentru ca dupa cum am mai spus noi ca si natie suntem lenesi. Insa si eu ca si ceilalti romani ma bucur de sarbatoarea asta. Poate totusi avem noroc si in locurile in care se aduna manelistii o sa dea Dumnezeu ploi torentiale cu tunete si fulgere. Pe de alta parte ma gandesc ca povestea veche cu jegul lasat in padure va persista si anul acesta si imputitii care isi lasa jegurile in urma vor face prezenta si anul acesta, dar poate tot Dumnezeu se va indura si de noi oamenii cu ceva bun simt si un pic ecologisti si va da cu ploaie si fulgere in ei. (Niste jeguri de oameni la fel ca si ceea ce lasa in urma). Asa ca distracie placuta de 1 Mai care pe unde va duceti si va rog eu frumos incercati sa nu fiti "Jeguri" si sa adunati in urma voastra pentru ca totusi padurea nu este casa noastra, este casa altora si daca animalele alea de acolo nu vin sa se cace la noi in casa hai sa nu facem nici noi asta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu